Manal Masri & Brev till en seriemördare

Filmstudions gäst under Bionalen är Manal Masri

Manal Masri är född 1980. Hon har vuxit upp i Malmö dit familjen kommit från Libanon. Redan som barn började hon regissera sina kamrater i små filmer och sketcher i höghuset i Lindängen. Masri gick mediaprogrammet på gymnasiet och därefter film- och TV-studier två år i Los Angeles. Hon har genomgått producentutbildning på Malmö högskola och tagit masterexamen vid Stockholms dramatiska högskola. Sedan 2015 är hon producent och ansvarig för Sveriges Radios Drama i Malmö.

Brev till en seriemördare

(Sverige 2017), regi: Manal Masri, tid: 85 min, från 7 år.

På väg till fotbollsträningen blir 16-årige Kamal skjuten med fem skott. Polis och tidningar börjar snabbt spekulera om gängrelaterat våld och hämnduppgörelser trots att det varken finns kopplingar eller bevis. Även inom Kamals familj undrar man. Vad hade han gjort för att någon ska vilja skjuta honom? Åren går utan några svar. Oron och sprickorna inom familjen växer sig större. Men så en dag ringer polisen och säger att de har gripit en misstänkt – Peter Mangs. Manal Masri, Kamals syster, bestämmer sig för att ta reda på vad som verkligen hände den där novemberkvällen

Filmstudions dag

10.00 Presentation av Manal Masri

10.30 Manal introducerar sin film Brev till en seriemördare

10.35–12.00 Brev till en seriemördare

13.00 Manal introducerar sitt val The Square

16.00 Frågestund med dagens gäst

14 oktober 2017

10.00

Kosmorama

Fri entré

Biljetterna släpps 7 oktober och säljs/delas ut i regionmuseets reception under öppettider. Överblivna biljetter släpps i samband med visningarna.

Logotyp för Bionalen Kristianstad och med samma text i rött och svart.