Överraska mig konst

Marika Wachtmeisters passion för konst väcktes redan i tonåren. Men livet förde in henne på en helt annan yrkesbana som advokat och inte förrän i vuxen ålder återvände hon till konstvärlden.

Det har nu gått 30 år sedan hon skapade den internationellt omtalade skulpturparken på Wanås där hon bor med sin familj. I detta tillbakablickande porträtt berättar Marika om vad som format henne och alltjämt driver henne framåt mot nya äventyr i livet .

Filmen följer Marika från de djupa Göingeskogarna till konstnärsateljéerna i New York under ett år kantat av memoarförfattande, konstupplevelser och jubileumsfirande.

Regi: Magnus Rutberg

Land: Sverige 2017

Tid: 58 minuter

Producerad av: Ronny Jönsson & Kerstin Ingelmark /Regionmuseet Kristianstad

Anders Norsell

15 oktober 2017

Kosmorama

100 kronor.

Biljetterna släpps 7 oktober och säljs/delas ut i regionmuseets reception under öppettider.

Biljetter till denna visning säljs i museets reception till och med 14/10– 17.00. Inga biljetter släpps i samband med visningen.

Logotyp för Bionalen Kristianstad och med samma text i rött och svart.