Freckles

Närbild på en person med rött hår och mycket fräknar.

Freckles är en ny serie fotografier av den brittiska fotografen Brock Elbank, sedan tidigare känd i Kristianstad för sin utställning Beard. Elbank’s porträttarbete firar människors mångfald, individualismen och deras unika skönhet.

Jag har alltid älskat fräknar,” säger Elbank. ”Vad jag tycker är intressant om de människor som jag har haft privilegiet att fotografera är att många har kämpat med sina fräknar sedan barndomen och antingen hatat dem, lärt sig att leva med dem eller t o m tycker om de som vuxen.

Över 6500 personer i åldern 3 till 76 år har ansökt att vara med i projektet via sociala medier, och de utvalda åkte (på egen bekostnad) till London för att fotograferas i hans ateljé.

Utställningen som visas på Regionmuseet Kristianstad inkluderar människor från Argentina, Australien, Bonaire, Colombia, England, Estland, Frankrike, Grenada, Hawaii, Indien, Irland, Italien, Jamaica, Japan, Kina, Kuwait, Nederländerna, Norge, Peru, Sierra Leone, Slovakien, Sydafrika, Spanien, St Lucia, Sverige, Schweiz, Tyskland, och USA.

Trailer

18 maj 2018 –

14 oktober 2018

Regionmuseet

Fri entré