Hjärtats rum

En skulptur med ett brinnande hjärta med ett svärd stucket igenom.

Följ med på en historia om det finaste vi har, men kanske även det som ibland känns som det allra jobbigaste – kärleken.

Hjärtats rum är en utställning som utgår från varje människas behov av och längtan efter kärlek. Den vill skapa känslan av det härliga och sköna med kärlek men också det som kan vara utmanande för omgivningen. Den tar dig på en resa i kärlekens olika stadier och former: förälskelse och kärlekens kemi, kärlekens hinder, intimitet, bröllop, kärlekssorg. Och om den nya tidens försök att hitta den rätta - genom nätdejting.

Varför en utställning om kärlek?

Jo, för att vi behöver det”, säger Sofie Henryson på Bohusläns museum, som producerat utställningen. ”Hjärtats rum är en utställning som vill sätta fokus på kärlek, intimitet och relationer. En utställning där man får gotta sig i det underbara och härliga med kärlek. Kärleken till ett barn, en nära vän, en förälder, en partner. Men där vi också tar upp det som i samhället kan göra det svårt för människor att uttrycka sin kärlek till varandra. Kärleken är det som binder oss samman och lyfter oss i tunga stunder. Men kärleken kan också utmana sin omgivning på grund av normer och fördomar.”

10 mars 2019

– 12 maj 2019

Regionmuseet

Fri entré